Deze factoren bepalen de prijs van je lucht-waterwarmtepomp

- Algemeen
Deze factoren bepalen de prijs van je lucht-waterwarmtepomp

Een lucht-waterwarmtepomp is een hele investering, maar je haalt er wel veel voordeel uit — je E-peil en energiekosten dalen bijvoorbeeld. De prijs van je lucht-waterwarmtepomp hangt af van het type, het vermogen, de warmwaterbehoefte en de installatiekosten. 

Lucht-waterwarmtepomp voor je woning of zwembad 

Een lucht-waterwarmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht om zo je woning te verwarmen of (sanitair) warm water te produceren. Dit systeem koppel je aan een afgiftesysteem op lage temperatuur en goede isolatie is eveneens een must. Daarom is een lucht-waterwarmtepomp een populaire keuze bij nieuwbouw of een Ingrijpende Energetische Renovatie. Daarnaast zijn er ook compacte zwembadwarmtepompen.  

Vermogen 

Het vermogen is de hoeveelheid energie die de installatie in een bepaalde tijd kan leveren, uitgedrukt in kilowatt. Voor de verwarming van je woning en sanitair warm water zijn er lucht-waterwarmtepompen met een vermogen van 4 tot 14 kWh. Een hoog vermogen valt wel duurder uit.  

Het nodige vermogen hangt af van: 

  • de grootte en compactheid van je woning 
  • de isolatiegraad 
  • de ventilatie 
  • de luchtdichtheid 

De Poolstage zwembadwarmtepompen hebben een vermogen tot 30 kWh. Hier speelt het volume een rol: de Poolstage Mini is perfect voor opzetzwembaden; grotere baden vragen meer vermogen.  

Warmwaterbehoefte 

Ook je behoefte aan sanitair warm water heeft een invloed op de prijs van je lucht-waterwarmtepomp — al geldt dit natuurlijk niet voor een zwembadwarmtepomp. Woon je alleen of met twee, dan volstaat een toestel met geïntegreerde boiler. Grotere gezinnen verbruiken meer warm water en gaan daarom het best voor een lucht-waterwarmtepomp met een apart opslagvat, van 300 of 500 liter. 

Plaatsingskosten 

De installatie van een zwembadwarmtepomp is kinderspel, maar voor je verwarming in huis komt er iets meer bij kijken. De prijs is afhankelijk van: 

  • het type warmtepomp 
  • je woonsituatie 
  • het vermogen en de grootte van de warmtepomp 
  • de lengte van de leidingen tussen de binnen- en buitenunit 
  • het aantal sanitaire aansluitingen 
  • eventuele aanpassingen aan het afgiftesysteem 

Schakel altijd een erkend installateur in en vraag een gedetailleerde offerte.  

Hou rekening met eventuele premies 

Warmtepompen zijn duurzame en efficiënte verwarmingsoplossingen. Voor een lucht-waterwarmtepomp kun je door de overheid beloond worden met een premie. Gebruik onze subsidiemodule om te weten van welke fiscale voordelen je kan genieten. 

Interessante investering: verlaag je E-peil 

Het E-peil bekijkt hoe energiezuinig je woning is. Hoe lager het cijfer, hoe beter. Combineer je de mooie rendementen van de warmtepomp met een afgiftesysteem op lage temperatuur, dan behaal je een laag E-peil. Een goede score betekent een gezonder binnenklimaat, een milieubewuster leven en een dalende energiefactuur. In Vlaanderen maak je bij nieuwbouw en een Ingrijpende Energetische Renovatie kans op een E-peilpremie, een vermindering van de onroerende voorheffing. Bereken je E-peil met onze handige tool. Meer informatie op energiesparen.be

Prijs lucht-waterwarmtepomp: vraag een offerte 

Benieuwd naar de prijs van een Thermastage lucht-waterwarmtepomp of Poolstage zwembadwarmtepomp voor jouw specifieke situatie? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.  

Thermastage lucht-waterwarmtepompen
Poolstage zwembadwarmtepompen

 

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter