‘Smart grid ready’-warmtepomp: verhoog je autoconsumptie

- Thermastage
 
 
smart-grid-ready-warmtepomp

De energie van de toekomst verloopt via smart grids: intelligente netwerken die de vraag en het aanbod van elektriciteit efficiënt regelen. Onze slimme thermostaat Anna SunLink is een smart grid-controller die een warmtepomp aanstuurt in functie van de beschikbare energie. Zo verhoog je je autoconsumptie met zonnepanelen en ben je helemaal klaar voor de energiemarkt van morgen. 

Wat is smart grid? 

Tegenwoordig zijn heel wat energieverbruikers niet alleen consument maar ook producent. Ze wekken bijvoorbeeld zelf elektriciteit op via zonnepanelen — daarom spreken we ook wel van ‘prosumenten’. Deze nieuwe groep ‘energieleveranciers’ maakt het moeilijker om het net, en vooral ook de apparaten in huis, te sturen volgens vraag en aanbod. En bovendien zijn hernieuwbare bronnen onvoorspelbaar … 

Op dagen met veel wind en zon, is er vaak overproductie. Op andere momenten wordt er bijna geen energie opgewekt. Een smart grid-apparaat kan deze pieken en dalen veel makkelijker opvangen en regelen. De meeste van deze systemen communiceren met je digitale meter om de actuele vraag en het aanbod te kunnen registreren. 

‘Smart grid ready’ met Anna SunLink 

Misschien ken je onze Anna-kamerthermostaat al? Daarmee kun je je Thermastage lucht-waterwarmtepomp makkelijk bedienen met je thermostaat en/of telefoon — zowel om te verwarmen als om te koelen. Wij blijven innoveren om jou als klant het hoogste comfort te bieden, voor een zo laag mogelijke factuur. Dus kreeg Anna een upgrade: onze nieuwe thermostaat Anna SunLink kun je verbinden met je digitale teller.  

Dit systeem weet automatisch wanneer je overtollige stroom van je zonnepanelen terugstuurt naar het net. Om je zelfconsumptie beter te coördineren, stel je via Anna SunLink eenvoudig in wat je wil doen met het teveel aan geproduceerde elektriciteit.  

Vandaag kun je met Anna SunLink bijvoorbeeld energie opslaan in de vorm van warm water voor je sanitair. Je kunt de overtollige stroom dan later zelf gebruiken en moet het niet verkopen voor een beperkt injectietarief. Combineer je je warmtepomp met Anna SunLink, dan gebeurt dat volledig automatisch.  

De voordelen van Anna SunLink 

  • Zelfconsumptie verhogen: Anna SunLink meet je injectievermogen en benut het teveel aan overtollige energie voor je boiler. Zo verhoogt je zelfconsumptie. 
  • Besparen: door je verbruik optimaal te regelen, bespaar je fors. Je hoeft je overtollige stroom niet te verkopen voor een lage prijs om op een later moment dure elektriciteit van het net te halen. Je bent ook steeds onafhankelijker van energieleveranciers. 
  • Flexibiliteit: met de slimme thermostaat Anna SunLink regel je je warmtepomp makkelijk via een gratis app. Daarin lees je ook het realtime en historische verbruik, en het injectievermogen van je woning af. 
  • Klaar voor de toekomst: smart grids staan nog niet volledig op punt, maar Anna SunLink is wel al helemaal klaar voor toekomstige veranderingen en optimalisaties.  
  • Helemaal up-to-date: je verbindt de slimme thermostaat met het internet, waardoor het systeem nieuwe functionaliteiten of updates automatisch toevoegt. Zo ben je altijd mee met de recentste ontwikkelingen en heb je een ‘smart grid ready’-verwarmingssysteem. 

Wil jij een lucht-waterwarmtepomp met een hoog rendement én een slimme thermostaat die er het maximum uithaalt? Wij brengen je graag in contact met een erkend Thermastage-installateur. Als je al een Anna-thermostaat hebt, kunnen we Anna SunLink daarop makkelijk implementeren.  

 

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter