Warmtepomp met geïntegreerde boiler of apart voorraadvat?

- Algemeen
Warmtepomp met geïntegreerde boiler of apart voorraadvat?

Een heerlijk ontspannend bad of een lekker warme douche … zalig toch? Met een lucht-waterwarmtepomp verbruik je minder voor de verwarming van je sanitair warm water én woning, maar geniet je toch van een hoog comfort! Je kunt kiezen voor een warmtepomp met geïntegreerde boiler of een apart voorraadvat om het water op te slaan. Zoek je enkel een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor je sanitair? Dan is een warmtepompboiler iets voor jou. Lees snel meer.  

Zo zorgt een warmtepomp voor sanitair warm water 

Een lucht-waterwarmtepomp haalt warmte uit de omgevingslucht en produceert daarmee warm water voor je centrale verwarming en sanitair, dat opgeslagen wordt in je boiler. Deze installatie werkt op een lage temperatuur van maximum 55 °C. Da’s meer dan voldoende om een wellnessgevoel te creëren in de badkamer, terwijl je een hoog rendement haalt en bijzonder energiezuinig verwarmt. Een knap staaltje innovatie! 

Kleine gezinnen: warmtepomp met ingebouwde boiler 

We gebruiken de hele dag door sanitair warm water — voor de afwas, je wasmachine, in de badkamer, …— en vinden het vanzelfsprekend dat er snel warm water uit de kraan komt. Maar daarvoor moet de installatie aangepast zijn aan jouw leefsituatie. Voor een klein gezin met maximum drie à vier personen volstaat een boiler van 180 liter. De Thermastage Compact Duo heeft een geïntegreerd opslagvat van 190 liter — ideaal dus.  

Grote gezinnen: warmtepomp met apart opslagvat 

Leef je met meer mensen samen, dan verbruik je logischerwijs meer sanitair warm water. Denk maar aan de dagelijkse douches bij een gezin van vijf. Een warmtepomp met ingebouwde boiler zal dan niet genoeg water leveren. Je kijkt het best uit naar een exemplaar met een apart opslagvat, zoals de Thermastage Compact Combi. Een buffervat van 300 liter is prima voor vier tot vijf personen, een groter gezin raden we een boiler van 500 liter aan. Ook als je een regendouche of groot bad hebt, is een apart voorraadvat de beste optie.   

Enkel sanitair warm water met warmtepompboiler 

Wil je je verwarmingsinstallatie niet volledig vernieuwen, maar wil je graag investeren in een energiezuinig systeem voor je sanitair warm water? Een Sanistage warmtepompboiler is net wat je zoekt! Deze standalone oplossing kun je perfect combineren met een klassieke cv-ketel. Je hebt keuze uit een wandmodel van 200 liter of een vloermodel van 270 liter.  

Overtuigd? Schakel altijd een erkend installateur in voor advies op maat. We brengen je graag in contact met een betrouwbare expert. Laat snel je gegevens achter.  

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter