Warmtepomp voor je zwembad: welk prijskaartje hangt eraan?

- Poolstage
warmtepomp-zwembad-prijs

Een zwembad wordt pas echt genieten als je heerlijk warm water hebt. Dat klinkt misschien decadent, maar een zwembadwarmtepomp bezorgt je puur plezier op een zuinige en milieuvriendelijke manier. Maar welk prijskaartje hangt daaraan vast? Verschillende factoren spelen een rol.  

1. Nodige vermogen: volume en warmteverlies 

Het spreekt voor zich dat de Poolstage Mini voor een opzetzwembad goedkoper is dan een warmtepomp voor een zwembad waarin je baantjes kunt trekken. Bij een groot volume moet het systeem meer warmte leveren, waardoor je een groot vermogen nodig hebt. In ons gamma vind je zwembadwarmtepompen tot 30,2 kWh.  

Daarnaast moet je ook kijken naar het warmteverlies. Een goed geïsoleerd zwembad, met een goed afdeksysteem, houdt de warmte langer vast. De warmtepomp heeft dan minder watt nodig om de temperatuur op peil te houden.  

2. Plaatsing 

Omdat een zwembadwarmtepomp met een koudemiddel werkt, moet je voor de plaatsing een installateur inschakelen die koeltechnisch gecertificeerd is. Enkel de Poolstage Mini is kant-en-klaar om te gebruiken.  

3. Jouw persoonlijke voorkeuren 

Wil je het hele jaar door zwemmen? Wil je water dat warmer is dan 28 °C? Verkies je een unit met een stijlvol design? Jouw voorkeuren hebben een invloed op het prijskaartje.  

4. Functionaliteiten 

Een zwembadwarmtepomp met alles erop en eraan is duurder dan een standaardmodel. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een uitgebreid touchscreen in kleur of eenvoudige bediening op een zwart-witscherm. Of je kiest al dan niet voor opties zoals stille modus, timers en historiek.  

En wat denk je van invertertechnologie? De warmtepomp heeft dan een modulerend vermogen: krachtig om het water aan het begin van het zwemseizoen te verwarmen, daarna minder intensief om het warm te houden. Op lange termijn bespaar je zo heel wat energie en geld.  

Prijs zwembadwarmtepomp: vraag advies 

Een Poolstage-warmtepomp voor een goed afgedekt zwembad van zo’n 40 à 50 kubieke liter heeft een prijskaartje van ongeveer 2.750 euro (exclusief btw en plaatsing). Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw ideale zwembadwarmtepomp? Vraag advies en een offerte op maat.  

 

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter