Groupe Atlantic koopt 24% van de aandelen van Thercon en Orcon

- Algemeen

Op 27 oktober heeft de Franse industriële groep Atlantic 24% van de aandelen overgenomen van Thercon in Aartselaar (België) en van Orcon & Thercon in Veenendaal (Nederland).

Orcon is in 25 jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler in ventilatiesystemen voor de woning- en utiliteitsbouw. Zusterbedrijf Thercon is exclusief distributeur van het merk General in de airconditioning- en warmtepompbranche. Beide bedrijven staan bekend om hun technische expertise in het ontwikkelen van nieuwe technieken en producten. Erik Waumans, Executive Director van Thercon, legt uit: “We groeien de laatste jaren enorm. Deze groei willen we verderzetten met het oog op continuïteit op lange termijn. In Groupe Atlantic hebben we een strategische partner gevonden die complementair is en die onze visie op de technologie van de toekomst deelt.”

Groupe Atlantic kan rekenen op de expertise van Orcon en Thercon, terwijl Orcon en Thercon gebruik kunnen maken van de schaalgrootte van Groupe Atlantic. De respectieve directies van Orcon en Thercon blijven hun verantwoordelijkheden uitoefenen.

Groupe Atlantic is reeds actief in België dankzij zijn filiaal Atlantic Belgium, gevestigd in Waterloo met als Managing Director Hans Van der Perre. Dhr. H. Van der Perre zorgt voor een constante ontwikkeling van de merken Atlantic, Sauter en Thermor in de residentiële markt en het merk Ygnis in de collectieve/tertiaire markt.

Over Groupe Atlantic

Groupe Atlantic, opgericht in 1986, ontwikkelt, produceert en commercialiseert oplossingen voor thermisch comfort voor de residentiële, tertiaire en collectieve markt: warmtepompen, collectieve en individuele boilers (elektrisch, zonneboilers en warmtepompboilers), elektrische verwarming, individuele en collectieve ketels (gas, mazout en hybride), ventilatie (simpel en dubbele flux) en airconditioning.

Groupe Atlantic beschikt over een breed assortiment van internationale en nationale merken, zoals Atlantic, Thermor, Ideal, Gledhill, AustriaEmail, Ygnis, Hamworthy, Lazzarini, Erensan …

Als marktleider in Frankrijk en aanwezig in meer dan 100 landen is Groupe Atlantic een belangrijke speler op Europees niveau.

De missie van Groupe Atlantic is het omvormen van de beschikbare energiebronnen in duurzame energie en rekening houdend met het milieu.

Kerncijfers: € 1,5 miljard omzet; 6500 medewerkers; 19 industriële sites (9 in Frankrijk); 4% van de omzet is voor onderzoek.

Voor meer informatie: www.groupe-atlantic.fr

Over Thercon

Thercon is exclusief importeur van warmtepompen en aircosystemen van het Japanse topmerk General in de Benelux. Daarnaast ontwikkelen we bij Thercon ook zelf nieuwe technieken om de installatie en werking van onze toestellen verder te optimaliseren. Onze doelstelling is om het beste klimaatcomfort te bieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Thercon biedt een totaalconcept dat steunt op 5 productpeilers: Airstage (lucht-luchtwarmtepompen), Thermastage (lucht-waterwarmtepompen), Sanistage (warmtepompboilers) en Poolstage (lucht-waterwarmtepompen voor zwembaden en jacuzzi’s).

Sinds januari 2016 is Thercon ook exclusief verdeler van Clivet-systemen voor klimaatregeling, verwarming, luchtzuivering en luchtverversing in België en Luxemburg.

Voor meer informatie: www.generalbenelux.com, www.thercon.be, www.clivetbelux.com

Over Orcon

Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Daarom ontwikkelen we met en voor de markt, kennis en technologieën voor het creëren van een buitengewoon binnenklimaat waarin mensen op een gezonde, comfortabele, energiezuinige en betaalbare manier kunnen wonen, werken en leren. Frisse buitenlucht naar binnen brengen, dat is wat Orcon drijft. Zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk. Orcon ontwikkelt en levert dan ook al meer dan 25 jaar innovatieve ventilatiesystemen voor woningbouw en utiliteitsbouw. De focus ligt hierbij op het energieneutrale ‘passieve huis’ en energiezuinige ventilatie voor een ‘groen’ energielabel of EPC.

Voor meer informatie: www.orcon.nl

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter