Je zwembad slim verwarmen met zonnepanelen en een warmtepomp

- Poolstage
Je zwembad slim verwarmen met zonnepanelen en een warmtepomp

Wil je ook zo veel mogelijk genieten van lange zwemzomers, zonder je broek te scheuren aan verwarmingskosten? Om je zwembad of jacuzzi te verwarmen, zijn er twee opties: een Poolstage zwembadwarmtepomp of zonnepanelen en een warmtepomp. We vertellen je er alles over.   

Verwarmen met Poolstage   

Je zwembad verwarmen met aardgas of stookolie kan al snel heel wat kosten. Onze Poolstage zwembadwarmtepompen en jacuzziwarmtepompen bieden je ongeëvenaard zwemcomfort met een minimaal elektriciteitsverbruik. Daarnaast hebben ze tal van slimme snufjes, zoals bediening via je smartphone.    

De investeringskost ligt laag en de werking van een zwembadwarmtepomp is bovendien simpel: de installatie zuigt het koude water op, verwarmt het en stuurt het weer naar het zwembad. Het duurt maximaal vier dagen om een gemiddeld geïsoleerd zwembad van 50 kubieke meter op te warmen. De PMXE14i met invertertechnologie is daarvoor ideaal en kost zo’n 2.759 euro (exclusief btw en installatiekosten).   

Verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen  

Een zwembadwarmtepomp is de ideale manier om je zwembad op temperatuur te houden. Zeker in de zomermaanden blijkt deze oplossing extra interessant: omdat de buitentemperatuur hoog is, bereikt je installatie ook makkelijk een hoog rendement en werkt ze efficiënter.   

Je kunt trouwens je zonnepanelen inzetten om je zwembad te verwarmen. Je warmtepomp werkt voor drie vierde op – gratis – energie uit zijn omgeving, en voor de rest gebruikt hij elektriciteit. Tijdens de zomermaanden wekken de zonnepanelen die stroom op en wordt het zwembad zo goed als gratis verwarmd. Slim!  

Advies nodig? Contacteer ons!    

Denk je eraan om je zwembad of jacuzzi te verwarmen met een warmtepomp en zonnepanelen, maar ben je nog op zoek naar het advies van een expert? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder naar de beste oplossing voor jouw situatie.   

Contact met een Novaya-installateur Vraag vrijblijvend je offerte aan