Waarom is een Thermastage warmtepomp de slimste verwarming voor nieuwbouwwoningen?

Waarom is een Thermastage warmtepomp de slimste verwarming voor nieuwbouwwoningen?

Een uitstekend energierendement

Bij een laag-temperatuur afgifte zoals vloerverwarming haalt een Thermastage warmtepomp een SCOP van min. 4 (en min. 2,3 voor SWW). Dat levert een hoger energierendement dan de zuinigste gas- en mazoutketels. Zo realiseer je tot 40% besparing op je verbruik. Bovendien ben je met een warmtepomp niet fossiel, wel ‘ecofiel’.

Gunstiger e-peil

Vanaf bouwaanvraag 2018 houdt EPB voor verwarming rekening met de Europese Ecodesign wetgeving. Bovendien wordt de elektrische weerstand van de Thermastage niet apart verrekend. Zo is de Thermastage de perfecte reeks om in te zetten voor de beste E-peil score vanaf bouwaanvraag 2018, mede dankzij de hoge energieklasse!

Als je kiest voor een condenserende gas- of mazoutketel, dan ben je verplicht om te investeren in voldoende zonnepanelen om te voldoen aan de eisen van hernieuwbare energie. Met een Thermastage warmtepomp en vloerverwarming komt E30 en zelfs E20 binnen handbereik*. Daardoor heb je, afhankelijk van je regio en het moment van de uitvoering, recht op subsidies en fiscale aftrek.

> Meer info op www.energiesparen.be
> E40 zonder zonnepanelen: lees meer

* Mits goed isolatie/ventilatie en laagtemperatuurafgiftesysteem. 

Echt groen

Met een condensatieketel en je dak vol pv-panelen geraak je ook aan een laag E-peil, maar hoe milieubewust ben je dan echt? Een gasketel produceert maar liefst 202g CO2 per kW. Zelfs een zonnepaneel creëert 50g CO2 per kW elektriciteit. Met een Novaya warmtepomp verminder je de CO2-uitstoot met 1.200 à 1.900 kg per jaar. Kies dus voor groene stroom* en een duurzame warmtepomp, en investeer enkel in pv-panelen om ‘zuinig benutte’ elektriciteit uit de zon te halen.

* Steeds meer energieleveranciers leveren 100% schone elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals wind, zon, water en biomassa.

Overheidssteun

Laat je een warmtepomp, warmtepompboiler of zonneboiler plaatsen, dan kan je genieten van subsidies en fiscale aftrek. Met een Thermastage warmtepomp en vloerverwarming komt E30 en zelfs E20 binnen handbereik. Hiervoor word je in Vlaanderen beloond door de overheid. Meer info vind je op de volgende websites:

Vlaanderen: www.energiesparen.be en www.premiezoeker.be
Wallonië: www.EF4.be
Brussel: www.leefmilieubrussel.be

Weinig onderhoud

Een Novaya warmtepomp gaat minstens even lang mee als een mazout- of gasketel. Een eenvoudig jaarlijks onderhoud volstaat voor jarenlang klimaatcomfort.

> Lees meer over de eco-logica van duurzaam verwarmen

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter