Inverterwarmtepomp: lager verbruik door slimme werking 

- Algemeen
Inverterwarmtepomp: lager verbruik door slimme werking 

Je woning en sanitair water verwarmen met een lucht-waterwarmtepomp met een invertercompressor, da’s energiezuinigheid troef. Wil je graag meer weten over deze innovatieve en duurzame technologie? Je bent aan het goeie adres!  

Traditionele werking vs. invertertechnologie  

Invertertechnologie geeft energieverspilling geen kans. Maar waar zit nu juist het grote verschil? Wel, een traditionele lucht-waterwarmtepomp heeft een aan/uit-systeem en een compressor die aan een constante snelheid draait. Kleine veranderingen zoals een open venster of extra zonlicht door de ramen hebben meteen een aanzienlijke invloed op de binnentemperatuur. Is het plots te warm binnen, dan schakelt de installatie zichzelf uit; is het te fris, dan wordt de warmtepomp opnieuw ingeschakeld. Dit leidt tot een inefficiënte werking en onaangename temperatuurschommelingen in huis.  

Een lucht-waterwarmtepomp met invertertechniek stuurt afhankelijk van de warmtevraag rechtstreeks de gewenste vertrektemperatuur van het water. De snelheid van een invertercompressor past zichzelf aan. Dat betekent dat de warmtepomp minder hard werkt als het warmer is en een tandje kan bijsteken bij een koude binnen- en/of buitentemperatuur. Tot slot vermijdt de traploze aansturing van de compressor een hoge startstroom.  

Een energiezuinigere werking   

De warmtepompen van de vorige generatie draaien op een constante snelheid – en vaak op vol vermogen. Een inverterwarmtepomp kan werken op een lagere stand, herkent temperatuurdalingen- en stijgingen van het water meteen en warmt het met minimale kracht automatisch tot de juiste temperatuur bij. Zo blijft de temperatuur van het water stabiel én verminder je het energieverbruik met 40 tot 60 procent. En da’s goed meegenomen voor je portefeuille én de planeet.  

De invertertechnologie van Thermastage 

De meeste moderne lucht-waterwarmtepompen hebben een inverter. De Thermastage, bijvoorbeeld, levert warm water tot 55 °C op een erg energiezuinige manier. De buitenunit zet met behulp van zijn compressor de warmte uit de buitenlucht efficiënt om naar energie geschikt voor vloerverwarming en laagtemperatuurradiatoren. De invertercompressor regelt rechtstreeks de temperatuur waarmee het water naar het afgiftesysteem gaat in functie van de buitencondities en de gewenste kamertemperatuur. 

Ook de Poolstage zwembadwarmtepompen draaien op invertertechnologie. Zo behaal je met deze lucht-waterwarmtepomp een jaarrendement tot 5,7. Ideaal dus voor binnenzwembaden en jacuzzi’s die het hele jaar door gebruikt worden. Da’s pas zorgeloos ontspannen.  

Ontdek de zuinige warmtepompen van Thermastage  

Ben je ook op zoek naar een energiezuinige lucht-waterwarmtepomp? Je vindt er vast één op maat van de noden en verwachtingen van jouw gezin. Vraag gerust advies aan een installateur en ervaar zelf de voordelen van onze Thermastage warmtepompen. Neem snel contact op

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter