Warmtepomp voor je zwembad winterklaar maken: dit moet je doen

- Poolstage
warmtepomp-zwembad-winterklaar-maken

Met een zwembadwarmtepomp kun je ook tijdens de koudste maanden van het jaar in warm water duiken. Maar vaak ligt het zwembad er dan toch verlaten bij … Wij vertellen je wat je moet doen om de warmtepomp voor je zwembad winterklaar te maken. Zo is de unit weer helemaal paraat in de lente! 

Zwembadwarmtepomp loskoppelen 

Als je de zwembadwarmtepomp niet loskoppelt in de winter en de leidingen niet laat leeglopen, kan het water erin bevriezen. Dat is een absolute boosdoener, want ijs kan ernstige schade veroorzaken, zoals barsten in de leidingen. Voorkomen is dus beter dan genezen, en gelukkig maak je een Poolstage-zwembadwarmtepomp in een-twee-drie winterklaar. 
 

  1. Koppel de unit los van het elektriciteitsnet. 
  2. Maak de waterleidingen los. Je hoeft de warmtepomp niet te kantelen om het water eruit te laten: onze toestellen hebben een handige afvoer waardoor de leidingen automatisch leeglopen.  
  3. Reinig de unit en hang er een beschermende winterhoes over. 

Blijven zwemmen in de winter? 

Hou jij wel van een winterse zwemsessie? Da’s geen probleem met een Poolstage-warmtepomp. Dankzij het geavanceerde actieve beschermingsprogramma blijven je zwembad en unit ijsvrij. 

En wat in de lente? 

Kun je niet wachten om na die koude maanden weer in je zwembad te plonsen? Het is heel eenvoudig om je zwembadwarmtepomp weer op te starten: gewoon alle leidingen vastkoppelen en stroom voorzien. In het begin van de lente moet de unit enkele dagen draaien om het water op te warmen, maar daarna kun je weer heerlijk genieten! 

Warmtepomp zwembad winterklaar maken: vraag advies 

Je kunt de warmtepomp voor je zwembad zelf winterklaar maken en hoeft hiervoor geen installateur in te schakelen. Heb je toch vragen over de afkoppeling of opstart? Of heb je nog geen zwembadwarmtepomp en zoek je advies op maat? Neem vandaag nog contact met ons op.  

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter