5 redenen om te kiezen voor een zwembadwarmtepomp

- Poolstage
 
5 redenen om te kiezen voor een zwembadwarmtepomp

Met een zwembad in je tuin is je zomer waarschijnlijk al geslaagd. Maar wat als we je zeiden dat je het zwemseizoen makkelijk kunt verlengen? Met een zwembadwarmtepomp — een soort lucht-waterwarmtepomp — geniet je langer, en dat voor een laag verbruik. Dat is trouwens niet de enige reden om te kiezen voor een warmtepomp om je zwembad te verwarmen. We geven je er vijf in totaal. 

Je maakt het zwemseizoen langer 

Belgische zomers zijn vaak onvoorspelbaar. Tijdens een hittegolf is het heerlijk vertoeven in je zwembad. Maar als je telkens moet wachten op zon, is de zwemzomer natuurlijk snel voorbij. Daar is gelukkig een eenvoudige oplossing voor: met een zwembadwarmtepomp maak je zelfs bij een buitentemperatuur van 15 °C het water lekker warm. Zo kun je van april tot september in je eigen tuin zwemmen.  

Efficiënt en energiezuinig 

Een lucht-waterwarmtepomp is een enorm efficiënt en energiezuinig systeem om je zwembad te verwarmen. Het verbruik ligt namelijk zeer laag, omdat deze warmtepomp 75 procent van zijn energie uit de omgevingslucht haalt. De andere 25 procent is dan elektriciteit. Dat merk je bijna niet aan je factuur.  

Een warmtepomp zet die energie op een doeltreffende manier om in warm water. Zo haal je een hoog rendement. Hoe efficiënt dat precies gaat? Dat hangt af van de COP of prestatiecoëfficiënt van je toestel. De Poolstage zwembadwarmtepompen hebben een COP tot 6,57. Dat wil zeggen dat 1 kWh energie wordt omgezet in 6,57 kWh warmte. Dat is een rendement van meer dan 600 procent! 

Het water blijft op temperatuur 

’s Middags zwemmen, gaan barbecueën bij vrienden en ‘s avonds terug in het zwembad plonzen … Een zomerdag is soms hectisch — of heerlijk druk — en natuurlijk zit je niet de hele dag in het water. Gelukkig hoef je je zwembad niet elke keer opnieuw te verwarmen: met een warmtepomp blijft het water op temperatuur. Je kunt dus op elk moment zwemmen zonder bibberen

Compact voor een kleine prijs 

Heb je een opzetzwembad? Dan heb je geen groot vermogen nodig. Daardoor is een zwembadwarmtepomp voor dit soort zwembaden zeer compact. Onze Poolstage Mini past dan ook makkelijk naast je zwembad en door de fluisterstille werking merk je amper dat er een warmtepomp staat. Dit toestel is trouwens niet duur — niet in aankoop en niet in verbruik. Je geniet dus langer voor een kleine prijs.  

Je zwembad milieuvriendelijk verwarmen 

Met een lucht-waterwarmtepomp kun je je zwembad milieuvriendelijk verwarmen. Zoals gezegd, werkt dit toestel voor 75 procent op hernieuwbare energie uit de natuur. Een zwembadwarmtepomp is dus een duurzaam en groen alternatief voor elektrische verwarming. En dat voor minder geld.  

Poolstage zwembadwarmtepompen 

Zin gekregen in een zwempartijtje? Dankzij Poolstage is elk moment van de dag hét moment om in je zwembad te duiken. In onze collectie zwembadwarmtepompen vind je zeker een toestel met het juiste vermogen. Neem contact op met een erkend installateur voor meer info over de verwarming van je zwembad.  

Poolstage zwembadwarmtepompen

 

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter