Zuinige verwarming van je opzetzwembad: ontdek de Poolstage Mini

- Poolstage
Poolstage Mini: zuinige verwarming van je opzetzwembad

 

 

 

 

 

 

 

Je zwembad energiezuinig verwarmen? Dat kan met een lucht-waterwarmtepomp, die zorgt voor een constante watertemperatuur. Zo beleef je ook op frissere (zomer)dagen úren zwemplezier. Onze Poolstage Mini is de ideale keuze voor de verwarming van je opzetzwembad. Dit supercompacte toestel heeft een hoog rendement en een laag energieverbruik. In dit artikel vertellen we je er alles over.   

Aangepast aan je zwembadvolume 

Vakantie in je eigen tuin, zalig toch? Een opzetzwembad, een lekkere cocktail en een barbecue … dat zijn dé ingrediënten om zomers te genieten met familie en vrienden. Met een zwembadwarmtepomp heb je meer zwemuren, zodat dat genieten nog wat langer duurt. Meer nog: je kunt eigenlijk van april tot oktober buiten zwemmen. Tuinplezier gegarandeerd! 

Een zwembadwarmtepomp brengt je water snel en milieuvriendelijk op een aangename temperatuur. Het toestel zet de warmte uit de buitenlucht namelijk om in warm water. Natuurlijk heb je geen groot vermogen nodig voor de verwarming van je opzetzwembad. De Poolstage Mini is dan de ideale oplossing: deze lucht-waterwarmtepomp is aangepast aan een klein volume

Compact, maar bijzonder efficiënt

Poolstage Mini

De Poolstage Mini is zeer compact, maar laat je niet foppen door het kleine formaat. Dit toestel is bijzonder efficiënt. Het werkt op een laag vermogen en gebruikt hernieuwbare energie — warmte uit de buitenlucht — op een doeltreffende manier. Je merkt dus bijna niet aan je energiefactuur dat je er een extra toestel bij hebt. Dat is een enorm verschil met bijvoorbeeld elektrische verwarming voor je zwembad, die je een echte grootverbruiker mag noemen. 

Met de Poolstage Mini kun je het water tot 43°C verwarmen. De temperatuur blijft constant zolang de warmtepomp aanstaat. De bediening ervan is eenvoudig: je stelt de temperatuur in via bluetooth vanaf je ligzetel of via de ingebouwde interface op het toestel zelf. 

Zo blijft het water langer warm

Met deze tips hou je de warmte langer vast, zodat je warmtepomp minder hard moet werken om het water op temperatuur te brengen of houden.  

  • Dek het zwembad af met een zeil wanneer je het niet gebruikt. Je houdt meteen ook het vuil uit je opzetzwembad en het warme water verdampt niet.  
  • Zet je opzetzwembad in de zon en zo veel mogelijk uit de wind. Op een schaduwrijke plaats is het uiteraard frisser en zal het langer duren voordat je water warm is. 
  • Leg isolatiemateriaal onder het zwembad. Zo gaat er minder warmte verloren én krijg je een zachtere ondergrond. 

Vertrouw op Poolstage voor de verwarming van je zwembad

Laat de zon het afweten? Dat is geen reden om niet te zwemmen: dankzij onze Poolstage zwembadwarmtepompen kruip je zelfs bij een buitentemperatuur van 15°C met plezier in je zwembad. Trommel je vrienden en familie op en maak er een gezellige dag of avond van! Contacteer een Poolstage installateur voor meer info over de verwarming van je zwembad. 

Meer over Poolstage: Poolstage lanceert nieuwe reeks zwembadwarmtepompen met Inverter-technologie. Lees meer

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter