Een warmtepomp voor sanitair warm water? Ontdek de voordelen 

- Algemeen
warmtepomp sanitair warm water  

Een lucht-waterwarmtepomp is niet enkel geschikt voor de actieve koeling en verwarming van je woning, maar ook voor de productie van sanitair warm water – en dat op een uiterst duurzame manier. Ontdek de voordelen van deze installatie.   

De werking van een lucht-waterwarmtepomp  

Een lucht-waterwarmtepomp haalt 75 procent van z’n energie uit de omgeving, en werkt voor de resterende 25 procent op elektriciteit. Dat is bijzonder efficiënt en duurzaam. De installatie zelf bestaat uit één binnen- en één buitenunit.   

De werking gaat als volgt: de warmtepomp haalt eerst de warmte uit de buitenlucht en transporteert die via een koelmiddel, dat in de compressor onder hoge druk verandert in een gas. Als dit koelgas een bepaalde temperatuur en druk heeft bereikt, gaat het naar de condensor waar het z’n warmte afgeeft. De geproduceerde warmte wordt daarna op verschillende manieren gebruikt.  

Verwarmen: heerlijk warm in de winter  

De warmte kan bijvoorbeeld gestuurd worden naar de afgiftesystemen in je woning om ’s winters te verwarmen. Omdat een warmtepomp op een lage temperatuur – tussen 25 en 35 °C – werkt, bereik je het hoogste rendement met vloerverwarming of lagetemperatuurradiatoren of -convectoren.  

Actief koelen: aangenaam fris in de zomer  

Een lucht-waterwarmtepomp kun je ook inzetten voor de actieve koeling van je woning. De werking draait in dat geval gewoon om: de warmte wordt aan je woning onttrokken via het water en naar buiten getransporteerd. Er stroomt nu koud water door je radiatoren of vloerverwarming en je geniet van een fris temperatuurtje wanneer jij daar het meest naar snakt.   

Warmtepomp voor sanitair water: comfort op élk moment  

De klassieke elektrische boiler is niet langer de energiezuinigste installatie om het water voor je badkamer en keuken op te warmen. De Thermastage warmtepompen hebben een gemiddeld COP-rendement van 3 en zijn beschikbaar met een vermogen tot 14 kWh. Afhankelijk van het waterverbruik van jou en je gezin kies je een lucht-waterwarmtepomp op maat. Woon je alleen of met twee, dan is een toestel met een geïntegreerde boiler genoeg. Grotere gezinnen doen het best een beroep op een warmtepomp met een apart opslagvat, van 300 of 500 liter.    

Ben je op zoek naar en warmtepomp die enkel instaat voor de productie van sanitair warm water? Met een Sanistage warmtepompboiler geniet je het hele jaar door van heerlijk warm douchen en baden aan een hoog rendement. Zo levert de installatie op jaarbasis tot bijna viermaal meer energie dan hij verbruikt. Afhankelijk van jouw waterbehoeften, kies je voor een model met een opslagvat van 200 of 270 liter.  

Vind jouw Thermastage warmtepomp  

Er is een Thermastage warmtepomp op maat van jouw gezin. Een expert helpt je graag verder in je zoektocht. Neem contact op.   

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter