Inverterwarmtepomp voor je zwembad: energiezuinige oplossing

- Poolstage
Inverterwarmtepomp voor je zwembad: energiezuinige oplossing

Met een inverter warmtepomp voor je zwembad duik je altijd in heerlijk warm water. En dat zonder je blauw te betalen aan verbruikskosten: onze Poolstage lucht-waterwarmtepompen blinken uit in energiezuinigheid. Ontdek snel meer over de werking en de voordelen. 

Wat is een inverter warmtepomp?

Een inverter warmtepomp heeft een variërend vermogen. De compressor herkent temperatuurschommelingen en past zich daaraan aan. Dat betekent dat de installatie minder hard werkt als het water van je zwembad of jacuzzi te warm is of net een tandje bijsteekt als de temperatuur zakt.  

Een traditionele warmtepomp heeft daarentegen een start-stopsysteem. De compressor draait dan altijd aan een constante snelheid en op vol vermogen.   

Energiezuinige warmtepomp voor je zwembad 

Het verbruik van een inverter warmtepomp voor je zwembad ligt zo’n 40 tot 60 procent lager dan bij een traditionele warmtepomp. Dat komt door het modulerende vermogen: onze Poolstage zwembadverwarming levert altijd kleine inspanningen en verbruikt nooit te veel energie.  

Wanneer zet je de warmtepomp voor je zwembad aan? 

Aan het begin van het zwemseizoen moet je de warmtepomp een paar dagen aan een stuk laten draaien, om het koude water op temperatuur te krijgen. Als je het zwembad daarna goed afdekt, moet het toestel op zwemdagen zo’n 6 à 10 uur aanstaan. 

De voordelen van Poolstage warmtepompen

Naast het lage energieverbruik biedt een Poolstage inverter warmtepomp nog tal van voordelen:  

  • Gebruiksvriendelijk: dankzij de wifimodule kun je vanuit je luie zetel de installatie makkelijk aan- en uitzetten of de temperatuur regelen via de gratis app. 
  • Hoog rendement: de Poolstage warmtepompen hebben een COP-waarde (prestatiecoëfficiënt) tot 7. Dat wil zeggen: voor elke kilowattuur elektriciteit, levert het toestel tot 7 kilowattuur warmte.  
  • Comfort het hele haar door: sommige Poolstage units kunnen ook bij lage buitentemperaturen het water van je jacuzzi tot 40 °C opwarmen. 
  • Milieuvriendelijker: je installatie verbruikt minder energie dan klassieke zwembadverwarming en is daarom ook beter voor de planeet. 
  • Oplossing op maat: er is een Poolstage warmtepomp voor elke situatie: van een kleine jacuzzi tot een groot buitenzwembad. Met een van de zestien types uit ons gamma zit je zeker goed. 
  • Veilige werking: de elektronische regelaar controleert de werking van de warmtepomp constant. Bovendien stopt de installatie automatisch bij een te laag circulatiedebiet en zijn de units uitgerust met een geïntegreerde ontdooicyclus. Ten slotte beschikken de Poolstage warmtepompen over een vorstbewaking. De kans op vorstschade is zo een heel stuk kleiner. Let ook: als je de Poolstage niet gebruikt in de winter is het aangeraden om het water af te laten. 

Full inverter zwembadwarmtepomp 

Op zoek naar een rendabele en zuinige warmtepomp voor je zwembad of jacuzzi? Wij hebben er vast een op jouw maat. Vraag advies aan een expert.  

 

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter