Inverterwarmtepomp voor je zwembad: energiezuinige oplossing

- Poolstage
Inverterwarmtepomp voor je zwembad: energiezuinige oplossing

Je zwembad in de winter verwarmen? Het kan met een Poolstage lucht-waterwarmtepomp. De meeste modellen in het Poolstage gamma werken met invertertechnologie. Zo kun je het zwemseizoen verlengen met minimaal elektriciteitsverbruik. We vertellen je graag meer over de voordelen en z’n werking. 

Zó werkt een inverterwarmtepomp voor je zwembad 

Terwijl een traditionele warmtepomp een start-stopsysteem heeft en de compressor aan een constante snelheid en op vol vermogen draait, stuurt een lucht-waterwarmtepomp met invertertechnologie de gewenste temperatuur rechtstreeks. De snelheid van de invertercompressor herkent temperatuurstijgingen en -dalingen en past zich automatisch aan de situatie aan. Dat betekent dat de installatie minder hard werkt als het water van je zwembad of jacuzzi te warm is en dat hij bij een koudere temperatuur een tandje bijsteekt. 

Meer zwemplezier, minder kosten 

Een warmtepomp met invertertechnologie doet constant kleine inspanningen, die leiden tot een lager energieverbruik (40 tot 60 procent). Met een Poolstage warmtepomp kun je dus makkelijk het zwemseizoen verlengen, zonder dat je energiefactuur de hoogte in schiet. 

De voordelen van een Poolstage warmtepomp voor je zwembad 

Met een Poolstage warmtepomp zit je het hele jaar door goed. Deze installaties met invertertechnologie bieden namelijk tal van voordelen:  

  • Gebruiksvriendelijk: de verschillende units zijn uitgerust met een wifimodule, zodat je vanuit je luie zetel de installatie makkelijk kunt aan- en uitzetten via de gratis app of de temperatuur kunt regelen. 
  • Hoog rendement: de Poolstage warmtepompen behalen een rendement tot 5,7
  • Comfort het hele haar door: een aantal van onze Poolstage units kunnen ook bij lage buitentemperaturen nog tot 40° C water maken. Dit zorgt voor een laag energieverbruik en maakt hen de ideale oplossing voor binnenzwembaden en jacuzzi’s die het hele jaar door gebruikt worden. 
  • Milieuvriendelijker: je installatie verbruikt minder energie en is daarom ook een knipoog naar de planeet. 
  • Oplossing op maat: er is een Poolstage warmtepomp voor elke situatie: van een kleine jacuzzi tot een groot buitenzwembad. Met een van de zestien types uit ons gamma zit je zeker goed. 
  • Veilige werking: de elektronische regelaar controleert de werking van de warmtepomp constant. Bovendien stopt de installatie automatisch bij een te laag circulatiedebiet en zijn de units uitgerust met een geïntegreerde ontdooicyclus. Ten slotte beschikken de Poolstage warmtepompen over een vorstbewaking. De kans op vorstschade is zo een heel stuk kleiner. Let ook: als je de Poolstage niet gebruikt in de winter is het aangeraden om het water af te laten. 

Ontdek onze zuinige warmtepompen  

Ben je ook op zoek naar een rendabele en energiezuinige lucht-waterwarmtepomp voor de verwarming van je zwembad of jacuzzi? Wij hebben we er vast een op maat van jouw noden en verwachtingen. Vraag gerust advies aan een expert en ontdek zelf de voordelen van invertertechnologie en een langer zwemseizoen. Neem nu contact op.  

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter