Welk type zwembadwarmtepomp en vermogen heb jij nodig?

- Poolstage
welk-type-zwembadwarmtepomp

Optimaal genieten van je zwembad wordt makkelijker met een zwembadwarmtepomp, die het water energiezuinig verwarmt. Deze vijf vragen helpen je het juiste model te vinden.  

1. Wat voor zwembad heb jij? 

Er bestaan zwembadwarmtepompen voor verschillende soorten zwembaden, zoals jacuzzi’s, permanente en opzetzwembaden. Hoe groter het volume van je zwembad, hoe krachtiger de warmtepomp moet zijn. 

2. Wat is de gewenste temperatuur? 

Tot welke temperatuur wil jij je zwembad verwarmen? Tussen de 25 en 28 graden is ideaal, maar sommige mensen hebben het graag wat warmer. Kies dan een warmtepomp die dat aankan, zonder veel energie te gebruiken. 

Nog iets om in je achterhoofd te houden: hoe snel wil je het water warm hebben? Als het vlug moet gaan, heb je een hoger vermogen nodig.  

3. Wanneer gebruik je het zwembad? 

Als je vooral in de zomer zwemt – bij goed weer – volstaat een zwembadwarmtepomp met een beperkt vermogen. Wil je het hele jaar door zwemmen, dan moet het toestel ook bij koude temperaturen efficiënt werken.   

4. Hoe dek je je zwembad af? 

Een goed afdekzeil houdt de warmte vast, waardoor je warmtepomp minder hard moet werken. Als je investeert in bijvoorbeeld een noppenfolie of lamellen, daalt de warmtevraag. Ook dat heeft invloed op jouw keuze. 

5. Welke functionaliteiten wil je gebruiken? 

Tot slot zijn er nog enkele mogelijke functies om je zwembadverwarming te optimaliseren.  

  • Invertertechnologie: daarmee past de warmtepomp het vermogen automatisch aan, op basis van de actuele warmtevraag. Zo blijft de temperatuur constant, zonder dat het toestel energie verslindt. In ons Poolstage-gamma vind je enkel inverterwarmtepompen. 
  • Bediening vanop afstand: regel de temperatuur van het water via een app op je smartphone en spring altijd in een heerlijk verwarmd zwembad.  
  • Stille modus: geen vervelend gezoem naast jou, maar zalig ontspannen zwemmen. 
  • Slimme modus: sommige zwembadwarmtepompen hebben timers en/of programma’s om je historiek bij te houden. Het toestel volgt jouw dagelijkse schema en jij kunt het energieverbruik eenvoudig opvolgen. 

Jouw energiezuinige zwembadwarmtepomp 

In onze Poolstage-folder (die je onderaan onze productpagina terugvindt) staat een handig overzicht van alle selectiecriteria. Maar vraag zeker ook advies aan een expert

 

 

Contact met een Novaya-installateur Laat hier je contactgegevens achter